29 липня 2019 р.


Знайомства у мережі: як не потрапити на гачок до маніяка?




Соціальні мережі, чати, блоги, сайти чи додатки для знайомств —  ми всі буваємо там і знайомимось частіше ніж у реальному житті. Бо інтернет-знайомства — це зручно, швидко і все більш ефективно. Але з розвитком інтернет-технологій з’явилися і нові види шахрайства.

Як у реальному житті, так і в інтернеті, спілкування передбачає дотримання певних правил безпеки. Ми розповімо вам про декілька корисних правил, які допоможуть вам захистити себе при інтернет-знайомствах і уникнути неприємних ситуацій під час пошуку стосунків онлайн.

Довіряй, але перевіряй

Особа по той бік монітору може бути ким завгодно, показати тобі будь-яку фотографію, назватись будь-чиїм ім’ям. Якщо ти вирішив познайомитись з кимось в мережі ти маєш перевірити, хто там насправді і не мати ніяких сумнівів, що це справді та людина, за яку вона себе видає. Варто інколи переграти  в шпигуна і все дізнатися, ніж потрапити у біду.

Особиста безпека

При реєстрації на сайті знайомств подбай про захист своїх особистих даних. Краще створи нову електронну адресу, який не містить твого імені та прізвища. Спілкуючись з новим інтернет-знайомим, не поспішай називати своє прізвище, адресу, номер телефону. Якщо людина, з якою ти спілкуєшся, надмірно цікавиться твоїм життям, фінансами, родиною, батьками, тим, де ти буваєш у вільний час, погодься, це вже викликає підозрілість.

Не довіряй посиланням

В процесі інтернет-знайомства ти все більше дізнаєшся про співрозмовника: які у нього хобі, які книжки він любить читати, яку музику слухає. У листуванні можуть зустрічатися і посилання на інші сайти. Не поспішай відкривати всі посилання, а особливо, незнайомі, які не викликають довіри і можуть містити віруси, небезпечні для твого комп’ютера.


Не давай грошей

Будь-яке прохання про грошову допомогу при інтернет-знайомствах повинна викликати у тебе підозру. Якою би жалісливою не була історія вашого нового інтернет-знайомого, поставтеся до неї з обережністю. Стали б ви просити грошей у ледь знайомої людини на сайті знайомств? Пам’ятайте, що ваша фінансова безпека також є важливою!

Будь обережним під час зустрічей у реальності

Якщо ти ідеш на зустріч, скажи про це батькам і друзям. І нехай той, з ким ти зустрічаєшся, буде про це знати. Про це можна повідомити жартома або ніби випадково. Друг зрозуміє. А шахрай злякається.
Краще, якщо на першу зустріч ти підеш з другом або друзями. Якщо вже ти пішов один, то обов’язково зустрічайся в людному місті– центр міста, бібліотека, кінотеатр. Це значно краще, ніж безлюдний парк або незнайомий район.
Якщо ви дівчина і йдете на зустріч до хлопця вперше, то не сідайте до нього в машину. Так, цілком може бути, що для хлопця демонстрація машини є необхідною, він може пишатися нею та бажати справити гарне враження. Але машина – це його територія. Для вас – це незнайомий транспорт з водієм, якого ви вперше бачите.
Важливо також призначати зустріч вдень, коли ще зовсім світло, а не ввечері.
Наостанок, якщо ти будеш притримуватися цих декілька  підказок, то зможеш уникнути шахраїв чи маніяків у мережі. Будь завжди обережним і пам’ятай, що наслідки можуть бути погані. Бажаємо тобі знайти справжніх друзів!

Джерело: http://netiquette.in.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар