1 грудня 2021 р.

 День народження комп'ютерної миші


Вперше комп’ютерну мишку 9 грудня 1968 року продемонстрував Дуглас Енгельбарт у Сан-Франциско на комп’ютерній виставці. Вона була зроблена із дерева і мала лише одну кнопку.Варто відзначити, що тоді цей комп'ютерний аксесуар коштував близько 400 доларів.

Сьогодні маніпулятор істотно змінився і входить в комплектацію всіх комп'ютерних пристроїв. Яскравою зміною є «купірування хвостика». Вражає і дизайн сучасних аксесуарів. Вони виробляються у вигляді самих різних предметів, починаючи з милого сердечка і закінчуючи всілякими фруктами, звірятами. Девайси прикрашаються малюнками і стразами.

І хоча, День народження «мишки» не пов'язаний з глобальними урочистими заходами, але на це число часто плануються презентації нових моделей даного аксесуара, який випускається великою кількістю виробників IT-пристроїв. 9 грудня часто проводяться тематичні семінари, тренінги, виставки, круглі столи. У ЗМІ публікуються замітки, присвячені цьому комп'ютерному аксесуару. На телевізійних каналах і в ефірах радіостанцій транслюються передачі, що розповідають про історію існування «мишки».

Немає коментарів:

Дописати коментар