28 липня 2020 р.

Джоан  Роулінг – 55!

31 липня британська письменниця Джоан Роулінг святкує 55-річний ювілей. Всесвітню славу письменниця отримала, завдяки написанню серії книг про Гаррі Поттера. Книжки про симпатичного чарівника в окулярах підкорили весь світ, а письменницю зробили неймовірно популярною. Серія книг стала найбільш продаваною в історії та лягла в основу створення серії фільмів, що також, у свою чергу, мали приголомшливий успіх.
Народилася Джоан в Англії в місті Єйті 1965 року. Після закінчення школи, почала навчатися на філологічному факультеті за спеціальністю "Французька мова та література". Потім працювала секретарем лондонського відділу організації "Міжнародна амністія". Пізніше переїхала до Португалії, де працювала вчителем англійської мови та літератури. Там вона вийшла заміж за тележурналіста у 1992 році. Через рік у них народилася донечка Джесіка.
У цей час Джоан почала писати свій перший роман "Гаррі Поттер і філософський камінь". Через два роки, у 1995-му, письменниця розлучилася зі своїм чоловіком через те, що він бив її. Джоан із маленькою донечкою переїхала на якийсь час в Шотландію до родичів та все ж не переставала працювати над книгою. У 1997-му вийшла перша частина про Гаррі Поттера.
На честь дня народження Джоан, пропонуємо згадати найбільш зворушливі та пронизливі цитати з серії книг про Гаррі Поттера.
Люди мають властивість просити те, що для них найбільш згубно, – ось їхня біда.
Просто бути живим, дивитися, як сонце піднімається над блискучими сніговими пагорбами, – це ж найбільший скарб на землі.
Байдужість і зневага часто приносять набагато більше шкоди, ніж відкрита неприязнь.
Правда – штука прекрасна і небезпечна, з нею слід поводитися дуже обережно.
Вона вміла бачити красу в інших, навіть тоді, коли людина сама в собі цього не бачить.

Кращі моменти з "Гаррі Поттера" | Гаррі Поттер назавжди!


Немає коментарів:

Дописати коментар