16 липня 2020 р.

День народження казки


17 липня 1955 року поблизу Лос-Анжелеса відкрився перший Діснейленд, тематичний парк розміром 160 акрів, будівництво котрого тривало рівно рік і обійшлося в 16 мільйонів доларів. Сьогодні він приймає до 14 мільйонів відвідувачів на рік, котрі витрачають в парку близько 3 мільярдів доларів.


Цікаві факти
Усередині атракціону «Matterhorn Mountain», прямо в вершині гори розташована невеликий баскетбольний майданчик. Він використовується співробітниками для відпочинку, тут також проходять підготовку альпіністи, які працюють на атракціоні.
У діснеївських парках діє правило «Ніяких сумних дітей». Це правило дозволяє співробітникам парку пригощати безкоштовно морозивом або дарувати сувенір дитині, яка плаче.
Співробітники ніколи не покажуть вам напрямок одним вказівним пальцем, тільки рукою або двома пальцями, так як у багатьох культурах показувати одним пальцем вважається образливим або непристойним.
У водних атракціонах Disney для дезінфекції використовується не хлор, а бромін. Хоча цей засіб дорожчий, адміністрація купує саме його, щоб не було специфічного запаху басейну і не псувався одяг відвідувачів.
У парках є «Діснеївські в’язниці». І хоча багато хто спеціально щось витворяє, щоб потрапити туди, нічого особливого там немає – просто кімната очікування, де ви сидите до «винесення вироку» за свої витівки. Зазвичай це заборона на відвідування парку на рік, а то й на все життя, як для знаменитого співака Джастіна Бібера, який вдарив Міккі Мауса між ніг.
В головного символу Діснейленду – Міккі Мауса – аж 290 різних костюмів, які він може змінювати хоч щодня. А в його подружки Мінні – лише 200. Найпопулярніший сувенір у парку – це шапочка чи обруч із вушками Міккі.
В дизайні атракціону «Маленький світ» використане справжнісіньке золото – високої 917-ої проби.
Усі доріжки в парку – кольорові і це не тільки для краси. В цих доріжках відбивається світло, завдяки чому фотографії виходять дуже яскравими.
Будь-хто з бажаючих може придбати цеглинку на дорозі біля входу до парку (за 150 доларів), ставши володарем частинки Діснейленду.
Усі монетки, які кидають відвідувачі до фонтанів у парку, йдуть до дитячих благодійних закладів.
Часто відвідувачам здається, що вони відчувають запах моря на піратських атракціонах, запах свіжої випічки в атракціоні «Шаленого чаювання», тощо. І це не дивно – по всьому Діснейленді встановлено ароматизатори, які поширюють запахи м’яти, дощу, ванілі, фруктів. Існує навіть спеціальний мікс різдвяних запахів.
В Діснейленді не продають жуйку – адже вона, зазвичай, найбільш докучає відвідувачам, липнучи до взуття та рук.
Перед замком Сплячої Красуні захована капсула із таємним посланням – за планом її буде відкрито в липні 2035-го року, під час святкування 80-річчя парку.

Немає коментарів:

Дописати коментар