25 березня 2020 р.


День їстівної книги
Не думаємо, що англійський філософ XVI-XVII ст. Френсіс Бекон, говорячи про те, що «деякі книги досить просто спробувати, інші хочеться проковтнути одним махом, а є такі, що доводиться довго розжовувати і перетравлювати», мав на увазі це у прямому сенсі. Але реальність завжди перевершує будь-які фантазії.
Виявляється, існує справді дивовижне свято - День їстівної книги, або Міжнародний фестиваль їстівних книжок. Це щорічний глобальний захід проводиться 1 квітня. Його відзначають у різних країнах світу, починаючи з 2000 р. У цей день прийнято створювати і виставляти на загальний огляд їстівні книги. Згідно з умовами, перерахованими на офіційному сайті фестивалю http://www.books2eat.com/, всі їстівні книги повинні бути «книжковими», тобто нагадувати справжню книгу як мінімум формою.
У цьому фестивалі може взяти участь будь-який бажаючий - як  «автор», або як «читач». Ось вже дійсно можна сказати, що тут свіжі «книжки» розлітаються, як гарячі пиріжки! Адже дизайнерські ідеї кондитерів і кухарів просто не знають кордонів - щороку книжково-кулінарні шедеври перевершують попередні.








Немає коментарів:

Дописати коментар