4 листопада 2019 р.


13 листопада – Всесвітній день Доброти!

Дуже доброю традицією для багатьох країн стало щорічне святкування 13 листопада Всесвітнього дня Доброти. 
Це свято було засновано в 1998 році організацією Всесвітній рух доброти. Воно створене з метою донести до громадськості, що люди повинні допомагати один одному і тим, хто потрапив у біду. Всесвітній день доброти є одним із самих добрих і світлих свят. Відзначати це свято простіше будь-яких інших – варто лише зробити хоча б найменшу, але добру справу. Навіть просто слова підтримки тому, хто їх потребує, будуть неоціненною допомогою. До того ж, допомога оточуючим – дуже хороший спосіб поліпшити своє життя. Вчені Мічиганського університету в США провели дослідження, які показали, що добрі люди менше хворіють і довше живуть.
Добро наповнює життя людини сенсом, сенс який буде вас супроводжувати протягом усього життя. Закликаю кожного до творення добра! І всім бажаю довголіття.
Важливо бути добрим не тільки в цей День, але і щодня, причому добрим безмежно і безкорисливо. Адже, якщо чекати подяку (в будь-якому її прояві) за свою доброту, то це вже не справжня Доброта.
До речі, у самого свята за час його існування з’явилися і свої традиції. Так, в День Доброти, крім добрих посмішок і справ, прийнято дарувати знайомим і незнайомим людям квіти (наприклад, у Сінгапурі – маргаритки і гербери). А спеціально для цього Дня французький художник Оріль (Aurele) створив символ – відкрите серце.

Запрошую усіх небайдужих людей приєднатися до цього доброго, чудового свята. Адже це так просто – посміхнись прохожому, обійми батьків, зроби комплімент однокласниці, зателефонуй друзям і скажи їм, які вони чудові, переведи бабусю через дорогу, але тільки ту, якої точно треба на іншу сторону проїзної частини, нагодуй бездомне кошеня чи цуценя…

Не залежить ДОБРОТА від зросту,
Не залежить ДОБРОТА від віку.
ДОБРОТА з роками не старіє,
ДОБРОТА, як сонце, гріє.

Немає коментарів:

Дописати коментар