2 травня 2019 р.


До 80-річчя незалежності Карпатської України

В 2019 році виповнюється 80 років від проголошення незалежності Карпатської України. До цієї дати Український інститут національної пам’яті презентує відеоролик, який дає відчути символізм тих подій і його зв’язок із сьогоденням.
Відправною точкою стає 15 березня 1939 року, коли у Хусті в умовах зростання загарбницьких апетитів нацистської Німеччини та її союзників, Сойм Карпатської України проголосив незалежність краю, обравши президентом Августина Волошина. І в той час, як Чехія, на вимогу Німеччини, склала зброю, вояки Карпатської Січі стали на захист своєї землі, кинувши виклик союзнику Гітлера - гортистській Угорщині. Відчайдушна і жертовна боротьба закарпатців за свою свободу надихала і наступні покоління українців: від бійців УПА та тих, хто піднімали повстання в таборах Норильська, Воркути, Кенгіру до нинішніх добровольців.


З метою відзначення 80-річчя проголошення незалежності Карпатської України в Інтернет-центрі ДЦБ ім.О.Пушкіна 19 травня відбудеться перегляд документального фільму «1939: Героїчна історія Карпатської України».

Немає коментарів:

Дописати коментар