15 квітня 2019 р.

Цікаві факти про всесвітню павутину Інтернет

 Всесвітня павутина проникла в усі сфери життя людини. Тут люди вчаться, працюють, відпочивають, знайомляться, спілкуються. Мабуть, на планеті вже не залишилося такої людини, яка б не знала про інтернет. Мільйони людей користуються ним частіше, ніж телевізором або радіо. Практично кожен зареєстрований у соціальній мережі. Давай ближче познайомимося з всесвітньою павутиною, дізнаємося про початки Інтернету і зміни, які відбулися за недавній час.
 1. Технологія, яка лежить в основі павутиння, зародилася в 60-х роках XX століття в технологічному університеті Массачусетса. Першим повідомленням, відправленим по мережі, було слово «LOG». Чому саме це слово? Юзер намагався написати «LOGIN», однак на букві G зв’язок зник.
2. Роком народження павутини можна вважати 1970 рік, так як саме в цьому році було вирішено пов’язати всі мережі світу в одну. На даний момент інтернет є найбільшим архівом світу: в ньому можна знайти все і він доступний кожному.
3. Перша сторінка інтернету, з якою історія і почалася, розташовувалася за адресою «_http: //info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html» і містила інформацію про проект «WorldWideWeb» (так розшифровується абревіатура www). На превеликий жаль, цю сторінку не вдалося зберегти.

4. На даний момент середньостатистичний сайт новин має стільки інформації на своєму сервері, скільки могла вивчити одна людина за все своє життя в 18 столітті.
5. Радіо в свій час було потрібно майже 40 років, щоб привернути увагу 50 мільйонів слухачів, а телебаченню — 13 років. Дивно, але інтернету знадобилося всього 4 роки, щоб їм стали користуватися така ж кількість юзерів.
 6. Щодня по інтернету розсилається близько 250 мільярдів листів, 81% з яких складає спам.

 7. Кожен 8-й шлюб в Америці, виявляється, укладений завдяки павутині, де і відбувається знайомство майбутньої пари.
8. Піратство в усі часи було великою проблемою. Навіть в нинішні, спокійні часи, вони не пропали. Пірати, у вигляді різноманітних файлообмінників і p2p мереж, — найбільша проблема інтернету, яку на даний момент просто неможливо контролювати. При цьому всьому, основною проблемою інтернету був і залишається тероризм. На сьогоднішній день досвідчений хакер може зробити по павутинню все, навіть зламати банк.

9. Найцікавіший, в теж час, самий дивний гаджет з виходом в павутину — це холодильник з wi-fi.

 10. Перший в світі сайт побачив світ в 1990 році. Це був info.cern.ch. Його створив Тім Бернерс, де і опублікував опис технології www.
11. На даний момент число користувачів Всесвітньої павутини перевалило за 2 мільярди, і це при тому, що на 2006 рік їх було не більше 600 тисяч мільйонів.
12. Найнижчий відсоток користувачів інтернету — в Північній Кореї, в той час, коли найбільший — в Ісландії.
13. На сьогодні інтернет-магазинів зареєстровано більше, ніж звичайних, відповідно, інтернет-продаж за неофіційною статистикою — найпоширеніший заробіток в світі.
14. Всесвітньо відома компанія Google заявила, що інтернет сьогодні займає близько 5 мільйонів терабайт (1Тб = 1024 Гб), в той час, як проіндексовано всього лише 0,04% даних.
15. Першим комп’ютером став винахід Конрада Цузе, яке він винайшов в 1936 році. Його назвали Z1. Наступний винахід, під назвою Z2, став першим електромеханічним комп’ютером, який функціонував повністю.

 16. MP3 формат був винайдений зовсім недавно, тільки в 1991 році. Однак до 98 року в світі не було сервісів, які дозволяли ділитися музикою. Napster — перший ресурс, який дозволив здійснювати такі дії, ця програма повністю поміняла ставлення користувачів до інтернету.
 17. Усмішки — єдине вираження емоцій у всесвітній павутині. Вперше смайл з’явився в 1979 році і виглядав так «-)». Він не зовсім був схожий на обличчя людини, тому пізніше трансформувався в такий вид «:-)».
18. Складно уявити в сучасний час спілкування без веб-камери. Уже навіть мобільні телефони володіють фронтальною камерою. Перший такий винахід протестували в Кембриджському університеті і його використовували для стеження за кавником :).

19. Щохвилини на Youtube завантажується до 20 годин відеозапису. Перше відео називалося досить скошено — «Я в зоопарку». Його вміст був не набагато цікавіше своєї назви, власне, як і 99% контенту цього ресурсу на сьогодні.

 20. Найбільшим штрафом стало покарання за створення сайту з фотографіями лікарів, які робили аборти, під назвою розшукуються. За це правомірне порушення власник сервісу заплатив $ 107 700 000.
21. Засновник всесвітньо відомої соціальної мережі Facebook — дальтонік. Саме тому дизайн сайту виконаний в синіх відтінках, адже Марк Цукерберг не розрізняє зелені і червоні кольори.

 22. У 1995 році з’явився ще один відомий сайт — аукціон eBay. Першим предметом, який продали тут, стала зламана лазерна указка. Засновник сайту Амідьяр, був настільки здивований, що запитав у покупця, чи дійсно він зрозумів, що предмет зламаний. Виявилося, що покупець — колекціонер зламаних вказівок.

Дійсно, інтернет — невід’ємна частина нашого життя. В майбутньому, швидше за все, він заповнить кожну секунду нашого існування. ... 

Немає коментарів:

Дописати коментар