27 квітня 2021 р.

 

Всесвітній день Гаррі Поттера: невідомі факти, які повинен знати кожен



2 травня світ відзначає 23-річчя однієї з найвідоміших історій про чарівний світ і Хлопчика, Який Вижив. 23 років тому сталася фінальна битва за Хогвартс, в якій Гаррі Поттер переміг Волан-де-Морта.

Справжні фанати поттеріани знають, що свято створене в пам'ять про епічну битву, коли Гаррі Поттер переміг Того-Кого-Не-Можна-Називати. За змістом, саме 2 травня 1998 року відбулася епічне протистояння.

Давайте разом познайомимося з важливими фактами про поттеріану, які повинен знати кожен поважаючий себе шанувальник:

Сама письменниця Джоан Роулінг говорить, що завжди знала, що в книзі буде сцена, де Хагрід виносить Гаррі - живого, втім, виглядаючого мертвим - з лісу.

Також Роулінг відкрила таємницю, що у фінальній битві також мав загинути глава сімейства Візлі - Артур. Потім письменниця передумала і "вбила" іншого хорошого персонажа - Римуса Люпіна.

Окрім цього, авторка Поттеріани хотіла вбити і Рона Візлі.

Тедді Люпін - син загиблих під час останньої битви в Хогвартсі Римуса Люпіна і Німфадори Тонкс - став старостою Пуффендуя. Як уточнила Роулінг, дізнавшись, що Джеймса Сіріуса Поттера розподілили в Гріффіндор, Тедді був розчарований.

Для мармурових сходів в Гогвортсі було написано 250 картин, серед них є і портрети продюсерів картин Девіда Хеймана і Девіда Баррона.

Знаменитий шрам Гаррі наносився гримерами приблизно 5800 разів.

Тільки самому Деніелу Редкліффу відзнаку малювали близько 2000 разів, і це не рахуючи його дублерів і каскадерів.

Кожна чарівна паличка, задіяна у фільмах, унікальна. Двох однакових просто не існує, навіть у близнюків Візлі. Деніел Редкліфф за час зйомок встиг використати близько 70 паличок.

Роль Лорда Волан-де-Морта виконали шість акторів: Річард Бреммер (розповідь Хагріда, "Філософський камінь"), Ян Харт (особа на потилиці професора Квірелла, "Філософський камінь"), Крістіан Коулсон (воскресле спогад з щоденника Тома Редла, "Таємна кімната "), Рейф Файнс (відродився Темний Лорд, основне облич з четвертого фільму" Кубок вогню"), Хіро Файнс-Тіффін (маленький Том Редл зі спогадів Дамблдора," Принц-полукровка "), Френк Діллейн (Реддла-старшокурсник," Принц -полукровка").

Найбільше акторів і статистів було задіяно в сценах фінальної битви у другій частині "Дарів Смерті", де брали участь 400 пожирачів смерті.

Немає коментарів:

Дописати коментар