11 вересня 2020 р.

12 вересня - День програміста


День програміста — неофіційне свято програмістів, що відзначається на 256-й день року. Число 256 (два у восьмому ступені) обрано тому, що це кількість чисел, які можна виразити за допомогою одного байта.
Програміст — звучить не просто гордо, а прибутково та престижно. Сьогодні вони можуть творити таке, що ще кілька десятиліть тому людство не могло собі навіть уявити.
Усе, з чим ми стикаємося за комп’ютером — результат роботи програмістів. Крім того, практично кожен електронний пристрій — від пульта дистанційного керування до складних промислових верстатів з програмним керуванням — проходить через руки цих фахівців.
Програмування поєднує в собі елементи мистецтва, науки, математики та інженерії. А для людей необізнаних — ще й трохи магії. Як інакше пояснити те, що набори символів перетворюються в зображення, ігри, сайти та усілякі програми.
В День програміста ми, просунуті і не дуже користувачі, можемо побажати цим цифровим гуру стрункого коду з коментарями та завжди вдалої компіляціі програм.
Пиши, пиши свої програми!
І клаву бий із завзятістю дятла,
І будь самим затребуваним,
І за труди зростає нехай плата!
А головне — завжди будь щасливий,
Кохання велике тобі в реалі!
Пароль постав з палкої пристрасті,
Щоб конкуренти не зламали!
З днем програміста! Нехай все буде automagically!

Немає коментарів:

Дописати коментар