3 грудня 2019 р.

9 грудня - День народження комп’ютерної миші

Саме 9 грудня 1968 року народилася перша у світі комп'ютерна миша. Її створив один з перших дослідників людинно-машинного інтерфейсу — Дуглас Карл Енгельбарт. А першим комп’ютером, в набір якого включалася миша, став Xerox 8010 Star Information System, представлений у 1981 році.
Ти навіть не підозрюєш, скільки таємниць та цікавинок є в комп'ютерній мишці! Пропоную дізнатися більше:
У 80 роках "миші" називали не мишками, а маніпуляторами «Колобок». Замість колеса маніпулятори мали важкий шар без резинового покриття.

Клавіатурна комп'ютерна миша ідеально  підходить для власників ноутбуків, які  страждають без додаткової цифрової клавіатури.

Мишку від компанії  Belkin можна з легкістю мити з  милом під струменем  води з крана. Для збереження герметичності  виробник замінив  колесо прокрутки сенсорною площею. З її допомогою можна робити не тільки горизонтальні переміщення, але й вертикальні. 

Якщо ти постійно носиш з собою ноутбук, але у твоїй сумці катастрофічно  не вистачає місця для комп’ютерної мишки  – розробка корейських дизайнерів «надувний маніпулятор» буде тобі гарним подарунком .

Швейцарці запустили у виробництво найдорожчу комп’ютерну  мишку в світі, навіть сама модель в технічній документації називається саме так «найдорожча мишка в світі». Корпус миші покритий 18-каратним золотом і прикрашений розсипом діамантів.


Немає коментарів:

Дописати коментар