24 вересня 2020 р.

 27 вересня відзначає свій День народження пошукова система Google

У цей день 22 роки тому два студенти Стенфордського університету Ларрі Пейдж і Сергій Брін опублікували документ, в якому був описаний запуск прототипу "широкомасштабної пошукової системи". "Ми обрали назву нашої системи, Google, тому що це звичайне написання googol, або 10 в ступені 100, і добре вписується в нашу мету створення дуже масштабної пошукової системи", - написали студенти. Варто зазначити, що офіційно компанія Google була заснована 4 вересня 1998 року, але зазвичай вона відзначає свій день народження саме 27 вересня. При цьому, головний домен пошуковика google.com був зареєстрований на рік раніше - 15 вересня 1997 року.

Google управляє більш ніж мільйоном серверів у центрах обробки даних по всьому світу і обробляє більше одного мільярда пошукових запитів і 24 петабайт даних кожен день. Крім пошукової системи, в даний час Google надає масу інших сервісів і продуктів, що користуються величезною популярністю. Також компанія є творцем найпопулярнішої в світі мобільної операційної системи - Android. Крім того, компанія виробляє техніку - ноутбуки, смартфони, розумні колонки, гарнітури віртуальної реальності, розумні камери та інші пристрої.

До речі, завдяки популярності Google ми отримали нове слово "гуглити" (від to google), яке широко застосовується користувачами не тільки для позначення процесу пошуку інформації в Google, але і для більш широкого пошуку в усій мережі інтернет

 


Немає коментарів:

Дописати коментар