31 жовтня 2019 р.

День книги рекордів Гіннеса

"Книга рекордів Гіннеса"  – щорічний довідник унікальних досягнень людей та тварин, нечуваних природних явищ та видатних подій шоу-бізнесу, мас-медіа та культури – має свій день народження.
З 2005 року він відзначається 9 листопада. Саме тоді був проданий 100 мільйонний екземпляр видання і воно отримало статус "книги, захищеної авторським правом, яка найбільше продається в світі".
За легендою цю книгу створив британський інженер і власник пивоварні Х’ю Бівер, коли відправився з друзями на полювання і між чоловіками зав’язалася суперечка, який з диких птахів найшвидший.
Чоловіки тоді переглянули кілька різних довідників, але відповіді не знайшли.
Так Бівер і вирішив створити книгу, що розповідатиме про рекорди. Назвав він її на честь своєї пивоварні.
Перша книга вийшла у 1955 році.

До свята ми зібрали для вас найцікавіші досягнення українців, які увійшли до світової збірки рекордів. Це справді вражає!
Українська "Мрія"
Українці встановили рекорд, який навряд чи поб'ють! Київське конструкторське бюро імені Антонова потрапило до всесвітньої збірки рекордів з своїм літаком Ан-225 "Мрія". Розмах крил красеня 88 метрів.
Наша "Мрія" найважчий літак у світі з максимальною спорядженою масою 640 000 кілограмів. Саме на розробці українців перевезли найбільший в історії авіації моновантаж вагою в 187,6 тонни.
Гордість українського спорту
Сергій Бубка, безперечно, зірка українського і світового спорту. Його знають мільйони людей у всьому світі, молоді спортсмени досі рівняються на українського легкоатлета.
Він занесений до Книги рекордів Гіннеса як володар найбільшої кількості світових досягнень.
До речі, у всесвітньому рекордному збірнику компанію Бубці склала українська спортсменка Лариса Латиніна. Гімнастка з Херсону є володаркою найбільшої кількості олімпійських нагород серед жінок.
Читання "Кобзаря"
Українці гордяться Шевченком, встановлюють йому пам'ятники та здатні безмежно довго читати його "Кобзар" (ну майже безмежно). Студенти та викладачі Острозької Академії 19 діб безперервно читали твори великого українця (11 250 творів). Читання творів Шевченка протягом 456 годин увійшло до всесвітньої Книги рекордів
Найбільший келих з шампанським
Українці займаються не лише освітою, але й вміють на славу відпочити! До анексії Криму у затишній Балаклавській бухті відбувався унікальний для України фестиваль шампанського. На ньому й зафіксували світовий рекорд Книги рекордів Гіннеса. Що ж рекордного зробили? Наповнили ігристим напоєм гігантський келих!
Спортивні досягнення звичайних українців
Також хочемо розповісти вам про кількох українців, які побили дуже незвичні силові та спортивні рекорди.
Так Мирослав Федорчак лежачи зігнувся та розігнувся на одній руці 780 разів.
Дмитро Халаджі підняв трубу вагою 1022 кілограми.
Микола Куценко пройшов 42 кілометри, жонглюючи м'ячем.
Тарас Корніюк виконав 1 303 підйоми переворотом на перекладині. Це тривало 3 годин 15 секунд, без відпочинку!
Сергій Найдич без перерви рухався на віндсерфі 71 годину 30 хвилин.
Олексій Гуцуляк пробув під снігом без одягу 1 годину 20 секунд.
Павло Рєзвий на звичайному човні за 61 добу перетнув Атлантичний океан. Зауважимо, він зробив це у віці 65 років! І став не лише найстаршою людиною, яка здійснила таку подорож, але й найшвидшою!

Немає коментарів:

Дописати коментар